Acasă » Interes general » Industrie » SFC Energy își extinde unitățile de dezvoltare și producție de pile de combustie din Cluj

SFC Energy își extinde unitățile de dezvoltare și producție de pile de combustie din Cluj

17 septembrie 2024
Industrie
Bogdan Tudorache

Compania germană SFC Energy, furnizor de pile de combustie cu hidrogen și metanol pentru soluții de energie hibridă staționară, portabilă și mobilă, anunță o nouă etapă importantă în expansiunea sa internațională prin deschiderea unei noi unități de producție la Cluj. Prin noua unitate se extind capacitatățile de producție deja existente.

„Extinderea capacităților noastre de producție reprezintă un pas important în strategia noastră de creștere și o contribuție concretă la decarbonizare. Împreună cu dublarea – deja finalizată – a capacității noastre MEA din Swindon (Marea Britanie) și cu extinderea succesivă a capacității noastre de celule de combustibil aici în Cluj, suntem capabili să creștem ritmul și performanța la un nou nivel”, a declarat Peter Podesser, CEO al SFC Energy.

Prezența SFC în România s-a intensificat semnificativ în ultimii ani, compania începându-și activitățile locale acum un deceniu. În octombrie 2011, ca parte a concentrării sale strategice de a deveni furnizor de sisteme, SFC Energy a achiziționat compania olandeză PBF Group B.V., care activa în România din 2009. În acel moment, unitatea avea în jur de 20 de angajați. Datorită cererii tot mai mari pentru soluțiile SFC din ultimii ani, forța de muncă a fost extinsă la aproximativ 115 angajați. În consecință, aproximativ 30% din forța de muncă globală totală a SFC – de 421 de angajați la sfârșitul primului semestru al anului 2024 – va avea sediul în România, ceea ce subliniază importanța noii unități pentru grup în ansamblu.

”Clădirea complet utilată și deja dată în folosință se întinde pe mai mult de 4.600 de metri pătrați, oferind un spațiu mai mult decât dublul celui anterior. Alimentare cu energie sustenabilă este asigurată printr-un sistem fotovoltaic. Pe lângă producție, și achizițiile funcționale, asigurarea calității, serviciul clienți, precum și resursele umane și administrația, sunt centralizate în cadrul noii unități. Activitățile existente de cercetare și dezvoltare sunt extinse ca parte a inițiativei pentru hidrogen finanțate de UE la Cluj, iar colaborarea de succes de un deceniu cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca este intensificată. Producția de soluții în segmentul Clean Power Management, inclusiv bobine, ansambluri de bobine, unități liniare, este în curs de majorare. Acest lucru este valabil și pentru soluțiile din segmentul Energie curată, în special pentru componenta de bază, pila de combustibil cu metanol sau hidrogen. Scopul este de a atinge o capacitate de producție de 3.000 de celule de combustie până la sfârșitul anului. O extindere treptată până la 30.000 de celule de combustibil anual este planificată până la sfârșitul anului 2028”, spun oficialii companiei.

 

 

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *