Acasă » Petrol și Gaze » Shell ar putea reveni în România cu divizia de gaz natural lichefiat

Shell ar putea reveni în România cu divizia de gaz natural lichefiat

24 mai 2022
Petrol și Gaze
Bogdan Tudorache

Shell s-ar putea reîntoarce în România, după o absență de aproape 15 ani, cu divizia de gaz natural lichefiat.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a întâlnit joi cu reprezentanţii companiei Shell, care s-a retras din România în 2007. Popescu încurajează revenirea Shell pe piaţa românească şi realizarea de proiecte pe termen lung ”în special sectorul gazului natural lichefiat”, se arată într-o postare de pe Facebook.

“Astăzi am avut o întâlnire cu reprezentanții companiei Shell, a căror delegație a fost condusă de Youssef Zoubi, șeful diviziei GNL- gaz natural lichefiat- pe Europa și Africa. Discuțiile s-au axat pe importanța gazului natural lichefiat în contextual energetic actual, o soluție viabilă privind reducerea dependențelor de import și creșterea siguranței aprovizionării”, a scris Popescu pe pagina sa de socializare.

”A fost afirmată necesitatea diversificării surselor de energie, în vederea asigurării securității naționale și regionale. Am transmis că încurajez revenirea companiei Shell pe piața românească, exprimând, în acest sens, dorința de a dezvolta un parteneriat de lungă durată, de a iniția proiecte concrete de cooperare în domeniul energiei, în special sectorul gazului natural lichefiat”.
Shell a intrat pe piața românească în 1992, și, după investiții de 100 de milioane de dolari, a creat o rețea de 81 de benzinării pe care ulterior le-a vândut, etapizat, către MOL România, așa încât în anul 2005 a rămas doar cu rețeaua de GPL, deținută în co-participare cu Petrom. Shell a vândut însă și acea participație, în 2007.  

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *