Acasă » Termo » Universitatea Ovidius găzduiește evenimentul de încheiere al proiectului “soWhat – Sprijinirea oportunităților de valorificare a fluxurilor reziduale de căldură și de frig din întreprinderile industriale” – Constanța, 17 noiembrie

Universitatea Ovidius găzduiește evenimentul de încheiere al proiectului “soWhat – Sprijinirea oportunităților de valorificare a fluxurilor reziduale de căldură și de frig din întreprinderile industriale” – Constanța, 17 noiembrie

28 octombrie 2022
Cogenerare
energynomics

Universitatea Ovidius din Constanța, membră a consorțiului Proiectului “SO WHAT” („Sprijinirea oportunităților de valorificare a fluxurilor reziduale de căldură și de frig din întreprinderile industriale pentru decarbonizarea UE”) găzduiește evenimentul de încheiere a activităților la data de 17 noiembrie cu începere de la ora 10:00 (ora României). În cadrul evenimentului se vor prezenta și dezbate provocările și soluțiile de gestionare a fluxurilor reziduale de căldură și de frig din întreprinderile industriale.

Evenimentul va fi organizat în format hibrid. În acest sens, participanții pot alege dacă preferă să se alăture evenimentului în persoană la Aula Senatului din Campusul Universității Ovidius din Constanța, România sau online.

Pe durata evenimentului vor fi analizate politicile care încurajează recuperarea căldurii reziduale, va fi prezentată o abordare a obiectivelor proiectului soWHat, precum și rezultatele evaluărilor efectuate asupra siturilor industriale. În final va fi prezentată platforma digitala și instrumentele de analiză realizate și validate în cadrul proiectului.

La eveniment vor participa și parteneri implicați in inițiative similare, care lucrează împreună cu partenerii Consorțiului de proiect, în cadrul ALLIANCE4ECEI (Alianța pentru Cooperare Energetică în Industria Europeană), și de asemenea reprezentanții din partea siturilor pilot în care au fost testate și validate tehnologiile SO WHAT. AICI este pagina oficială a conferinței.

AGENDA

10:00-10:10 Politicile UE care încurajează recuperarea căldurii reziduale

10:10-10:20 Introducere în proiectul SO WHAT. Arianna Amati

10:20-10:45 Evaluarea siturilor industriale și baza de date tehnologice. Adriano Sciacovelli

10:45-11:10 O abordare a analizei modelului de afaceri pentru managementul deșeurilor. Sofia Klugman

11:10-11:35 Cum să maximizăm impactul gestionării deșeurilor. Francisco Morentin

11:35-12:00 Pauză de cafea

12:00-12:25 Instrumentul SO WHAT: caracteristici principale și studii de fezabilitate. Nick Purshouse

12:25-13:30 Alianța pentru cooperare energetică în industriile europene: abordarea recuperării căldurii reziduale din diferite perspective

  • CORALIS – Marcelino Gallego
  • WE DISTRICT Jon Martínez
  • INCUBIS Emil Lezak
  • R-ACES Fabrizio Guarrasi
  • EMB3Rs Mafalda Coelho
  • S-PARCS

13:30-14:30 Pauză de prânz

14:30-14:35 Intervenția primarului Constanței Vergil Chițac

14:35-14:50 Experiența proiectelor pilot din România. Eden Mamut

14:50-15:05 Experiența proiectelor pilot din Suedia. Sofia Klugman

15:05-15:15 Experiența proiectelor pilot din Italia. Sabina Fiorot

15:15-15:30 Experiența proiectelor pilot din Belgia. Bob de Maeijer

15 :30-15 :45 Experiența proiectelor pilot din Portugalia. Pedro Santos

15:45-15.55 Experiența proiectelor pilot din Spania. Pablo Fernández

15:55-16:05 Experiența proiectelor pilot din Marea Britanie. Oliver Milling

16:05-16:15 Concluzii. Arianna Amati

 

Despre SO WHAT

Proiectul “SO WHAT” (acronim pentru Sprijinirea oportunităților de valorificare a fluxurilor reziduale de căldura și de frig din întreprinderile industriale în vederea decarbonizării UE) a avut ca scop dezvoltarea unei aplicații integrate pentru a identifica și simula modul în care fluxurile reziduale de căldura și frig din întreprinderile industriale pot contribui la satisfacerea cerințelor prognozate de energie termică a comunităților locale și a modului în care pot fi integrate cu surse regenerabile de energie. Aplicația digitală a fost concepută pentru a sprijini întreprinderile interesate în auditarea și inventarierea proceselor energetice, analiza impactului acestor procese atât din punct de vedere tehnic, cât și din punct de vedere economic și al impactului asupra mediului înconjurător pentru a reducere costurile de auditare energetică. Instrumentul a fost validat la 11 situri demonstrative prin testarea aplicației digitale în condiții reale de funcționare a facilităților industriale.

Proiectul a fost finanțat prin programul de cercetare și inovare Orizont 2020 al Uniunii Europene în cadrul acordului de grant nr. 847097.

Pentru mai multe informații, luați legătura cu Mariana Fernández – manager de comunicare pentru proiectul SO WHAT (info at sowhatproject.eu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *