Acasă » Petrol și Gaze » SOCAR deschide două benzinării la Oradea şi Timişoara, investiţie de 2 milioane de euro

SOCAR deschide două benzinării la Oradea şi Timişoara, investiţie de 2 milioane de euro

21 februarie 2014
Petrol și Gaze
Bogdan Tudorache

Compania azeră de petrol SOCAR ajunge la o reţea de 27 de benzinării în România, după deschiderea vineri a două staţii în Oradea şi Timişoara, în urma unei investiţii de circa două milioane de euro.

Benzinăria din Calea Clujului din Oradea este cea de-a treia staţie SOCAR din judeţul Bihor şi a doua din oraş, potrivit unui comunicat al companiei petroliere.

În Timişoara, staţia este localizată în zona Dumbrăviţa DJ 691 Km 5+720, iar lansarea celor două benzinării vine după ce săptămâna trecută SOCAR a deschis pe piaţa din România alte cinci staţii de alimentare în Bucureşti, Adjud, Bacău, Buzău şi Focşani.

„Am început anul cu multe investiţii finalizate şi suntem pe cale să mărim şi mai mult reţeaua SOCAR. Suntem în plină construcţie cu noi staţii în oraşele Bacău, Cluj, Sibiu, Arad, Bistriţa şi Iaşi. De asemenea, suntem concentraţi să redimensionăm reţeaua SOCAR în centre în care suntem deja prezenţi, cum este cazul Capitalei. Inclusiv în Oradea şi în Timişoara avem în plan noi benzinării”, a declarat Hamza Karimov, directorul executiv Socar România.

Compania azeră de petrol SOCAR vrea să ajungă la reţea de 35 de benzinării în România în acest an.

SOCAR a intrat pe piaţa românească a distribuţiei de carburanţi prin achiziţia, în 2011, a 90% din acţiunile Romtranspetrol din Botoşani, deţinută de soţii Iulian şi Doina Berescu.

În decurs de câţiva ani, compania azeră vrea să ajungă la 300 de unităţi.

Pe piaţa distribuţiei de carburanţi activează OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil, MOL, Eni, OMV şi Gazprom.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *