Companiile care-și desfășoară activitatea în sectoarele de reparații, mentenanță și de îmbunătățirea sistemelor și echipamentelor dinamice precum și a electromotoarelor vor conlucra pentru a-și împărtăși cunoștințele, deprinderile și experiența profesională în vederea dezvoltării acestui sector industrial.
Societatea Română de Mentenanță – SOROMENT va reprezenta, în România, Asociația de Întreținere a Aparatelor Electrice – EASA, oferind companiilor române care activează în domeniul exploatării și întreținerii echipamentelor electromecanice beneficiile care decurg din calitatea de membru al EASA.
„Acesta este un eveniment extrem de important pentru sectorul electro-mecanic din Europa, eveniment care oferă membrilor, dar și industriei în genere, șansa de a se dezvolta mai puternic”, a declarat Mathis Menzel, Președintele EASA Europa și Zona Mondială.
„Există noi oportunități de dezvoltare în sectoare precum eficiență energetică, fiabilitate, IT și monitorizare a proceselor, precum și provocări pe care trebuie să le abordăm. Lucrând împreună, într-un mediu extrem de complex și competitiv, vom fi mai bine pregătiți pentru a face față acestor provocări, găsind soluții în folosul mai larg al întregii noastre industrii”, a mai spus Mentzel.
SOROMENT este o asociație interesantă, abia aștept să mă întâlnesc cu membrii ei și să lucrăm împreună mulți ani de acum înainte, a conchis Mathis Menzel.
„Pentru membrii noștri, ca și pentru întregul domeniu al mentenanței industriale, este esențial să avem acces la expertiză de ultimă oră și la cele mai bune practici în domeniu, iar parteneriatul cu EASA – cea mai mare organizație din domeniu la nivel mondial – ne oferă expertiză tehnică, training și educație tehnică recunoscute internațional. Astfel ne îndeplinim cel mai important obiectiv al asociației noastre, acela de a fi o platformă de schimb de informație și de expertiză profesională”, a declarat Cosmin Turcu, Președintele SOROMENT.
Despre SOROMENT
Societatea Română de Mentenanță (SOROMENT) a fost înființată în anul 2011 și are ca scop îmbunătățirea activității de mentenanță, de definire și implementare a standardelor acestei activități, în conformitate cu cele mai bune practici din lume. Misiunea principală a Societății Române de Mentenanță este să dezvolte pentru membrii săi și pentru clienții acestora o platformă deschisă de întâlnire, în vederea schimbului liber de informații, expertiză și bune practici în domeniu. Societatea Română de Mentenanță este în proces de aderare la Federația Europeană a Societăților Naționale de Mentenanță, cu membri în 25 de țări europene. Mai multe detalii la Cosmin Turcu.
Despre EASA
EASA este cea mai mare asociație profesională din domeniul exploatării și întreținerii echipamentelor la nivel global, cu 1850 de membri. EASA este recunoscută drept autoritate în domeniul electromecanicii, deținând documentații precise (schițe, manuale de întrebuințare și îndrumare) pentru 260.000 de motoare rotative. EASA oferă o serie de soluții de training (seminarii, webinar-e etc) certificări și acreditări recunoscute internațional. EASA este membru activ în multe instituții internaționale precum IEC, IEC Ex, IEEE, NEMA și are patru alte parteneriate la nivel organizațional în Europa cu ELR (Suedia), Repamotor (Danemarca), BEMAS (Belgia) și AFIM (Franța). Mai multe detalii la Frederic Beghain.