Acasă » Regenerabile » Start-up-ul autohton Energy Vampires lansează o colecție de NFT-uri pentru tranziția către energia verde

Start-up-ul autohton Energy Vampires lansează o colecție de NFT-uri pentru tranziția către energia verde

20 aprilie 2022
Regenerabile
energynomics

Energy Vampires este un start-up autohton care își propune să grăbească tranziția României către energia verde, cu ajutorul unei colecții de NFT-uri. “Prin achiziția unui NFT, românii pot deveni co-owneri ai unui parc de producere a energiei regenerabile, obținând venituri pasive pentru minim 25 de ani”, afirmă Valentin Albu, unul dintre cofondatori.

Acronimul NFT se referă la non-fungible tokens, o unitate de date non-fungibilă stocată într-un blockchain, o formă de registru digital, care poate fi vândută și tranzacționată.

„Energia electrică ne pune în mișcare, fiind în strânsă legătură cu evoluția omenirii din ultimele sute de ani. În același timp, prin arderea gazului, petrolului și a cărbunelui – modalitățile convenționale prin care se obține energia electrică – Pământul este poluat într-o manieră atât de agresivă încât, în curând, efectele acestui proces vor deveni ireversibile.

Avansul tehnologic permite astăzi producerea la scară largă a energiei electrice din surse regenerabile (apă, vânt, soare), denumită și energie verde deoarece pentru producerea acesteia nu sunt degajate în atmosferă gaze cu efect de seră. “Start-up-ul nostru își propune să sprijine eforturile de diminuare a poluării, printr-un proiect care îmbină două dintre industriile cu potențial major de creștere în următorii ani: blockchain-ul și energia verde,” explică Ionuț Vasilică, cofondator Energy Vampires.

În 2021, tranzacționarea NFT-urilor a totalizat 17.6 miliarde de dolari, un volum în creștere cu 21.000% față de anul 2020. NFT-urile constituie una dintre cele mai recent apărute industrii, cu oportunități de câștiguri financiare majore, vine la pachet însă cu riscuri pe măsură. „NFT-urile au potențialul de a revoluționa arta, industria de entertainment, dreptul la proprietate și multe alte domenii. Însă, cred că peste 95% din colecțiile de NFT-uri nu vor mai valora nimic în următorii 5 ani și asta pentru că, de cele mai multe ori, fondatorii nu gândesc mai departe de momentul mintării acestora, unicul lor scop fiind de a capitaliza financiar de pe urma unei industrii care creează efervescență în momentul de față”, susțin fondatorii Energy Vampires. “Noi am vrut să construim un proiect fundamental diferit. 85% din fondurile obținute prin vânzarea celor 10.000 de NFT-uri din colecția Energy Vampires se vor duce în achiziționarea unui parc de producție a energiei regenerabile pe care o vom livra mai apoi în sistemul energetic național. Banii obținuți din vânzarea energiei electrice, după plata taxelor, se vor întoarce la posesorii NFT-urilor prin intermediul unui smart contract. Având în vedere că o unitate de producție a energiei regenerabile are o durată de viață de minim 25 de ani, vorbim practic de NFT-uri care timp de cel puțin un sfert de veac vor genera venit pasiv pentru posesorii lor. Mai mult decât atât, am ales să construim această colecție pe blockchain-ul Elrond, un blockchain care este carbon neutral, deci care nu poluează și care sprijină astfel eforturile internaționale de reducere a gazelor cu efect de seră,” explică Valentin Albu.

Colecția de NFT-uri Energy Vampires va fi lansată în luna mai, în două etape: pre-sale și public sale. Informațiile referitoare la data exactă a lansării vor fi publicate pe site-ul Energy Vampires și pe pagina oficială de Twitter.

„După vânzarea colecției, vom achiziționa un proiect ready to build și vom demara construcția propriu-zisă. Acest proces implică parcurgerea unor etape de NDA, audit, ofertare, administrativ și licențiere. Ulterior vânzării colecției, în funcție de momentul conversiei EGLD în FIAT, vom putea achiziționa un parc cu puterea instalată între 1.2-12 MW. În prezent, prețul unui MW este cuprins între 0.9-1 milion de euro. Echipa noastră este formată din oameni cu experiență în domeniu, care activează în poziții de top management în companii din energie, astfel încât știm ce avem de făcut. Mai mult decât atât, numele noastre, CV-urile și poze cu noi sunt publice pe site-ul Energy Vampires, suntem asumați total în acest proiect, un alt diferențiator față de cele mai multe dintre colecțiile de NFT-uri unde vedem că identitatea fondatorilor este păstrată secretă,” adaugă Ionuț Vasilică.

2 thoughts on “Start-up-ul autohton Energy Vampires lansează o colecție de NFT-uri pentru tranziția către energia verde”

  1. Nu vrem energiea verde nu ne ajută și mai plătești și mai mult .Este așa ca să tărăgăneze mai mult și să ne ia bani .oameni fără omenie .

  2. Nu vrem energiea verde nu ne ajută și mai plătești și mai mult .Este așa ca să tărăgăneze mai mult și să ne ia bani .oameni fără omenie .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *