Acasă » Electricitate » Ștefan Baciu, SAS: Tehnologia ne permite să oferim un suport de încredere pentru luarea deciziilor

Ștefan Baciu, SAS: Tehnologia ne permite să oferim un suport de încredere pentru luarea deciziilor

30 aprilie 2021
Digitalizare
Bogdan Tudorache

SAS și-a început activitatea în urmă cu peste 40 de ani în SUA, axându-se exclusiv pe zona de analiză a datelor. ”Asta facem cel mai bine și reușim să folosim datele pentru a oferi un suport de încredere în luarea deciziilor. Avem o experiență extinsă în diverse domenii, autoritățile centrale și locale fiind foarte bine reprezentate în portofoliul nostru de clienți”, a spus Ștefan Baciu, Country Manager, SAS Romania & Moldova, în cadrul conferinței „Orașe inteligente – clădiri eficiente, infrastructură verde, digitalizare”, organizate de Energynomics.

“Abordarea noastră în ceea ce privește Smart City este una holistică, acoperind subiecte multiple – de la siguranța publică la managementul resurselor, zona de transport, healthcare, zona de utilități. Observăm că în ultima perioadă sursele de date sunt foarte diverse și beneficiem de o cantitate impresionantă de date. Important este să reușim să scoatem cât mai multe informații utile pentru suportul decizional, previziuni și estimări cât mai aproape de realitate. În momentul actual, pe baza avansului tehnologic al ultimilor ani, avem capabilitatea să facem acest lucru”

”Valoarea adusă de o abordare bazată pe analiză vorbește de la sine: avem soluții bazate pe informație și nu pe ipoteze, putem să îmbunătățim serviciile oferite cetățenilor și să reducem costurile, având proiecții pentru viitor cu o acuratețe mult mai mare”, a adăugat el.

Analizele pentru smart cities își pot găsi utilizarea în zone foarte diverse, de la abordări punctuale pentru managementul traficului, la zona de taxe, la comunicarea cu cetățenii și în practica medicală.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI ȘTEFAN BACIU

”De exemplu, putem să optimizăm transportul prin abordări ce țin de analiza datelor și informațiilor. Putem să colectăm date din surse foarte diverse, de la varii sisteme. Putem să creștem, astfel, nivelul de satisfacție al cetățenilor care utilizează aceste servicii și putem să oferim suport decizional pentru autorități în planurile și proiecțiile lor, astfel încât acestea să reflecte realitatea mai fidel din viitor”, a afirmat Baciu, oferind câteva exemple prin studii de caz.

Conferința „Orașe inteligente – clădiri eficiente, infrastructură verde, digitalizare” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri ABB, ACE Industrial Software, Bjorn Heizung, Claritech, Eaton, EnergoBit, Horvath & Partners, SAS România & Moldova, Wiren.

S-au înscris pe platforma MyConnector pentru a participa la dialog peste 240 de persoane.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *