Acasă » Petrol și Gaze » SUA nu găsește suficient nisip necesar fracturării hidraulice, odată cu creșterea producției

SUA nu găsește suficient nisip necesar fracturării hidraulice, odată cu creșterea producției

20 februarie 2017
Explorare și producție
energynomics

Cererea de nisip necesar fracturării hidraulice a crescut în ultimele săptămâni, în timp ce producătorii din SUA au mărit producția, iar specialiștii din industrie susțin că ar putea intra în criză de materie primă necesară procesului de exploatare.

Cererea de nisip vine pe fondul creșterii numărului de sonde, din Texas și până în Dakota de Nord. Săptămâna trecută, numărul de sonde a atins 591 de unități, cel mai mare din octombrie 2015 și aproape dublu față de maximul ultimelor șapte luni, potrivit Reuters.

Consultanții de la Raymond James estimează că numărul de sonde s-ar putea apropia de 1.000 până la sfârșitul anului 2018.

Producătorii din SUA pomează nisip special și alte materiale în puțuri pentru a sparge rocile de șist. Puțurile devin mai lungi și mai largi, și asta necesită cantități mai mari de nisip.

Industria de nisip de fracturare a fost printre cele mai afectate în timpul crizei prețului petrolului din ultimii doi ani, iar producătorii de petrol, vâzîndu-se cu finanțele limitate, vor să renegocieze contractele închieate în anii de creștere (boom, preț mare al petrolului) cu furnizorii de nisip. Mai multe companii producătoare de nisip au înregitsrat scăderi are titlurilor la bursă, pe fondul scepticismului investitorilor.

Însă, producătorii de nisip de fracturare, cum ar fi Fairmount Santrol Holdings sau U.S. Silica Holdings recâștigă teren pe piața de capital, pe măsură ce petroliștii revin la contracte pe termen lung, pe fondul optimismului cu privire la revenirea prețului țițeiului.

Raymond James, într-o notă adresată investitorilor în ianuarie, a estimat că necesarul de nisip ar atinge niveluri-record în acest an, la aproximativ 55 de milioane de tone și un nivel de peste 80 de milioane de tone în 2018, cu 60% peste nivelul din 2014, în mare parte datorită producătorilor care lărgesc puțurile și au nevoie de mai mult material.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *