Acasă » Evenimente » Tânărul profesionist în energie – candidaturile anului 2018 la energynomics Awards

Tânărul profesionist în energie – candidaturile anului 2018 la energynomics Awards

26 noiembrie 2018
Evenimente
energynomics

Continuăm să prezentăm candidaturile anului 2018 la premiile energynomics.ro, cu secțiunea Tânărul profesionist în energie. Numai unul dintre proiectele de mai jos va fi recompensat în cadrul Galei din 5 decembrie, dar fiecare dintre tinerii profesioniști nominalizați merită respectul nostru și o promovare cât mai largă. Mulțumim tuturor companiilor și personalităților care s-au implicat în acest efort de conturare a imaginii industriei energetice românești în 2018 prin reușitele sale!

Andreea Ioana Ilie – SIER

Pentru activitatea intensă în domeniul energetic, în mediul academic, dar și în cadrul corporate, în țară și în străinătate.

În 2018, a participat la sesiunea științifică de comunicări cu proiectul “Propunere privind mutarea unei stații electrice sub un parc”, unde a obținut premiul III. În plus, a făcut parte din comisia de examinare, prin funcția de secretar, la sesiunea de comunicări științifice studențești, secția 02 – 07 (Proiectarea, exploatarea și mentenanța instalațiilor electrice din centrale și stații). A participat la Eurel International Management Cup 2018, în cadrul căruia s-a clasat pe locul II la etapa națională.

Andrei Stoian – CE Oltenia

Andrei Stoian, șef serviciu CE Oltenia, a obținut certificarea internațională în domeniul Continuous Improvement. Diplomele acordate în urma efectuării cursurilor și susținerii examenelor pentru această certificare sunt recunoscute la nivel internațional, fiind emise de organizația LSSIAP – Lean Six Sigma International Association of Professionals.

Constantin Ion Cosmin – SIER

Pentru activitatea desfășurată în domeniul energetic în anul 2018, atât în cadrul SIER București Tineret, cât și la locul de muncă (ABB România).

În 2018, a participat în calitate de coordonator în cadrul evenimentului Conferință Cariera în Industria Energetică. A coordonat logistica în doua dintre evenimente (București și Constanța). Evenimentele au avut mare succes în rândul tinerilor care au venit în număr mare pentru a interacționa cu companiile invitate.

Laura-Andreea Marin și Andreea Obreja – OMV Petrom

Pentru dezvoltarea de soluții inovatoare și pentru succesul în livrarea de servicii îmbunătățite prin proiectul ” IoT pentru tehnologii petroliere digitale” cu aplicabilitate în OMV Petrom Upstream, pentru monitorizarea și controlul de la distanță ale sondelor petroliere.

Laura-Andreea Marin și Andreea Obreja au prezentat proiectul într-un concurs de inovare în interiorul companiei, numit 20for2020, unde au câștigat premiul pentru „Cea mai bună idee”. Au realizat proiectul prin adoptarea metodologiei Design Thinking, primul proiect din cadrul companiei care a folosit această metodologie. Prototipul a fost realizat într-un incubator de Design Thinking, pornind de la zero. Laura-Andreea Marin și Andreea Obreja au identificat nevoia de business și au ales prototipul, au instalat un laborator intern și au testat două tehnologii IoT (Narrow Band și LoRa). Au efectuat primul experiment, cu o rată de răspuns pozitivă de 87% și primul test pe teren din România cu Narrow Band IoT: rata de succes a fost de 97% pentru monitorizarea și controlul la distanță.

Mihai Toader-Pasti – FEL CNR-CME

Pentru că reprezentarea României la cea mai importantă competiție internațională de case solare de 3 ori, în calitate de Cofondator și Manager General al EFdeN. Mihai este cofondator al energiaTa, președinte al FEL Romania, co-președinte al Eisenhower Fellowships Young Leaders (organizație globală), absolvent al programului Aspen Young Professionals și Global Shaper în cadrul World Economic Forum. Puternic susținător al energiei verzi și soluțiilor inovatoare, Mihai are în vedere și impactul la nivel social și economic. Este certificat ca Green Building Professional și Passive House Tradesperson, de către Passivhaus Institut (PHI) Darmstadt Germany.

EFdeN este echipa de tineri români care a proiectat și construit 2 dintre cele mai sustenabile și inovatoare case solare din lume: 100% electrice, cu ajutorul a peste 100 de companii implicate, implicând 3 universități: Construcții, Politehnica, Arhitectură. energiaTa este un proiect co-fondat de Mihai în 2015, care și-a propus să facă prosumatorii o realitate în România și să schimbe o lege și a reușit împreună cu alte 2 organizații. În paralel se ocupă cu dezvoltarea organizației locale a Future Energy Leaders, parte din World Energy Council.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *