Acasă » Evenimente » Tânărul profesionist în energie – candidaturile anului 2016 la energynomics Awards

Tânărul profesionist în energie – candidaturile anului 2016 la energynomics Awards

6 decembrie 2016
Evenimente
energynomics

Continuăm să prezentăm candidaturile anului 2016 la premiile energynomics, cu secțiunea Tânărul profesionist în energie. Numai unul dintre tinerii prezentanţi mai jos va fi recompensat în cadrul Galei din 8 decembrie, dar fiecare dintre ei merită respectul nostru și o promovare cât mai largă.

Alina Constantin – ICN, AREN-YG

alina-constantinAlina Constantin este inginer chimist din anul 2008, iar din octombrie 2015 este vicepreşedinte al AREN – Romanian Nuclear Young Generation Network.

Alina Constantin s-a remarcat în 2016 prin realizãrile ştiinţifice şi organizatorice care au reflectat implicarea sa activã atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Alina a contribuit astfel la creşterea vizibilitãţii RATEN ICN şi la promovarea competenţelor specialiştilor sãi prin participarea la proiecte de cercetare, diseminarea rezultatelor ştiinţifice obţinute şi organizarea unor evenimente ştiinţifice cu participare internaţionalã.

Dintre proiectele de succes realizate în anul 2016 menţionăm:

  • realizarea lucrãrii de cercetare „Model conceptual pentru eliberarea C-14 din zona de depozitare geologicã a combustibilului CANDU ars”
  • participarea în proiecte europene precum EAGLE, CAST şi NSRAWD2
  • publicarea articolului „International Approaches to Spent Fuel Management: Challenges and Opportunities”, în Universal Journal of Physics and Applications
  • reprezentarea României la World Nuclear University – Alumni Assembly, aprilie 2016, Beijing, China cu prezentarea ALFRED – Steps Towards Implementation şi realizarea workshop-ului Leadership and communication

Elena Macsim, Elsaco Energy

elena-macsim-micAbsolventă a Universităţii Politehnice din Bucureşti, în 2014, Elena Macsim lucrează de peste doi ani la Elsaco Energy, iar în luna mai a fost avansată pe poziţia de director adjunct Tranzacţii.

Elena Macsim s-a remarcat în 2016 prin activitatea de dezvoltare a PRE-ului şi dezvoltarea unei platforme informatice interne pentru facilitarea realizării notificărilor zilnice de către operatori în piaţa de echilibrare şi a decontării participanţilor PRE. Elena Macsim a realizat tranzacţii zilnice în pieţe spot de peste 300 de MWh, în valore de aproape 21 de milioane de lei în 2016, precum şi tranzacţii de peste 7000 de MWh în pieţele forward lunare, în valoare cumulată de 13,8 milioane de lei.

Din septembrie, Elena Macsim a început Şcoala Doctorală Energetică în cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti, Facultatea de Energetică.

Gabriel Pavel – UPB

gabriel-pavel-micŞef de lucrări în cadrul Facultăţii de Energetică din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti, Gabriel Pavel a absolvit cursurile secţiei de Inginerie Nucleară în 2004 şi şi-a obinut diploma de Doctor în 2009. Are circa 30 de lucrări publicate în diverse manifestări ştiinţifice şi este co-autor la două cărţi tehnice publicate la nivel naţional, precum şi la o carte publicată la nivel internaţional.

În 2016, Gabriel Pavel a avut în implementare trei proiecte europene (BRIDGE, ARCADIA şi EAGLE) cu impact la nivel naţional şi european. Proiectul EAGLE este dedicat îmbunătăţirii comunicării către public, în domeniul nuclear. Proiectul ARCADIA reuneşte 20 de entitităţi din întreaga Europă, menit să stabilească necesarul unei curricule dedicate reactoarelor de generaţie 4 care umează să fie construite. Proiectul BRIDGE este singurul din domeniul nuclear care a primit finanţare prin programul Erasmus+ şi este dedicat companiilor şi angajaţilor care doresc să-şi schimbe domeniul de activitate pentru o poziţie în sectorul nuclear.

Ionuț Predoiu, Şef Birou Producţie, Topografie, Geologie, Complexul Energetic Oltenia

ip-micIonuț Predoiu a absolvit Universitatea din Petroșani – Facultatea de Mine, iar din 2006 lucrează în Complexul Energetic Oltenia – Sucursala Diviza Minieră. În 2008 a obținut titlul de master, iar în 2012 a susținut teza de doctorat în cadrul aceleiași universități.

Este autor și co-autor a 35 de articole publicate în reviste de specialitate naționale și internaționale, și coordonator pentru lucrări de licență și dizertație la Universitatea din Petroșani. Pe lângă îndeplinirea sarcinilor cotidiene de planificare și urmărire producție în carierele de lignit exploatate de Complexul Energetic Oltenia, Ionuț Predoiu a participat cu lucrări la Congresul Mondial Minier (Brazilia), la Conferința “Zilele Academiei de Științe Tehnice din România” şi la Forumul Minier Român.

În acest an, Ionuț Predoiu a fost şef partener în procesul de depunere a unui alt proiect european, după reuşita din 2015 – obținerea unei finanțări prin proiectul european BEWEXMIN. A fost analizată propunerea şi urmează finanţarea pentru un proiect european privind Monitorizarea consumului orar de energie electrică prognozat şi realizat.

_________________________________

Această categorie este deschisă tinerilor profesioniști din România – sub 35 de ani – cu până la 10 ani de experiență în industria energetică. Premiul Tânărul profesionist în energie este rezultatul unui parteneriat între energynomics.ro și CNR-CME VLER.

A patra Gală a energynomics Awards este programată pe 8 decembrie, la Cercul Militar Naţional din Bucureşti. Aflaţi detalii despre energynomics Awards Value 2016.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *