E.ON Energie România va construi o centrală electrică fotovoltaică în Parcul Industrial TeraPlast în urma unui parteneriat strategic estimat la 1,9 milioane de euro.
Construirea Centralei Electrice Fotovoltaice are drept obiectiv principal producerea distribuită a energiei electrice din surse regenerabile, utilizând energia solară și livrarea energiei produse la consumatorii racordați la centrală, precizează comunicatul de presă.
E.ON va instala sisteme de energie solară pe acoperișul a 13 hale de producție și clădiri ale TeraPlast, care vor permite companiei să-și genereze propria electricitate din surse regenerabile. În acest fel, compania va reduce emisiile de CO2 până la 600,000 de tone pe an pe termen lung. Economia de energie a TeraPlast este estimată până la 11,45% din totalul de energie necesară în prezent.
“TeraPlast urmărește obiective ambițioase pentru sustenabilitatea afacerii și suntem mândri de acest parteneriat. E.ON implementează soluții fotovoltaice clienților interesați de eficiența energetică și de reducerea amprentei de carbon, know-how-ul internațional garantând cel mai bun rezultat posibil pentru clienți și climă”, potrivit lui Dan Morari, CEO al E.ON Energie România.
„După ce anul trecut TeraPlast a investit în secția de reciclare PVC, anul acesta demarăm parteneriatul strategic cu E.ON. Pentru TeraPlast, dincolo de materia primă, energia electrică este principala resursă pe care o consumăm în fabricarea produselor noastre. Din acest punct de vedere, preocuparea pentru a produce măcar o parte din această energie într-un mod sustenabil este naturală și coincide cu dorința noastră de a crește sănătos și responsabil”, completează Alexandru Stânean, Directorul General al TeraPlast.
E.ON Energie România este unul din cei mai importanți jucători de pe piața de gaze naturale și energie electrică din România, iar TeraPlast este unul dintre cei mai importanți producători romani de materiale pentru construcții, instalații și amenajări.
este imposibil sa reduca emisiile CO2 cu 600,000 t/an cu niste PV instalate pe acoperisuri…nu stiu daca le si plateste, adica, daca Teraplast este inregistrat drept consummator cu „heat input.20 MW”, eligibil pe EU-ETSU…