Termoenergetica a primit o singură ofertă la licitația lansată în octombrie pentru închirierea și amplasarea unor unități mobile de producție de energie termică ce ar urma să fie puse în incinta fostului CET Titan, în nord estul Capitalei, conform e-nergia.ro.
Termoenergetica lansase în Sistemul Electronic de Achiziții Publice licitația pentru închirierea capacităților modulare de producere energie termică la jumătatea lui octombrie. Centralele modulare sunt necesare pentru a suplimenta rețeaua de termoficare în punctele slabe.
Potrivit datelor din platformă, a fost primită o singură ofertă, din partea firmei Energofor SRL din județul Bacău, care a venit cu subcontractant firma Ria Engineering and Consulting din Prahova. Energofor este specializată în “lucrări de instalații santitare, încălzire și aer condiționat”, a fost înființată acum 21 de ani, are 58 de angajați, afaceri de 21 de miliane de lei și este controlată de un cetățean din Republica Moldova, Victor Slivinschi.
Capacităţile modulare vor avea o putere termică instalată cuprinsă între 30 Gcal/h ( 35 MW) și 60 Gcal/h (≈ 70 MW) în funcție de diagrama de reglaj- regim de iarnă şi 10 Gcal/h (≈ 12 MW) și 15 Gcal/h (≈ 17,5 MW)– regim de vară; necesarul de apă de adaos (tratată) pentru completarea volumului pierdut în retelele termice primare CMTEB va fi de 50 tone/h).
Montarea acestora se va realiza pe amplasamentul din Strada Ion Sahighian nr.4, sector 3, București şi vor fi racordate la utilităţi (energie electrică, gaze naturale, apă rece -potabilă/brută – şi canalizare), precum şi la reţelele de agent termic primar (aflate în exploatarea CMTEB) cu obligaţiile şi răspunderile ce revin prestatorului, conform reglementărilor legale în vigoare.
Valoarea estimată a contractului este cuprinsă între 13,1 milioane de lei și 39,5 milioane de lei, pentru închirierea, montarea și apoi demontarea echipamentelor. Cel mai probabil, chiar dacă va fi semnat contractul cu această firmă, capacitățile închiriate nu vor putea produce energie termică în actualul sezon rece.