Acasă » Termo » Termoenergetica închiriază centrale modulare de la Energofor, contract de 13 mil. lei

Termoenergetica închiriază centrale modulare de la Energofor, contract de 13 mil. lei

9 iunie 2022
Termo
Bogdan Tudorache

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) a semnat cu Energofor contractul privind închirierea a cinci capacități modulare de producere a energiei termice în locația fostului CET TITAN, în scopul asigurării unei surse suplimentare de energie termică în zona de Nord-Est a Municipiului București. Această sursă suplimentară de producere a energiei termice este o soluție provizorie, până la momentul implementării unui proiect de investiții de către proprietarul terenului, Compania Titan Power.

Contractul a fost încheiat pe o perioadă de 12 luni, cu posibilitatea de prelungire până la 36 de luni, valoarea acestuia fiind de circa 13 milioane lei fără TVA. Potrivit documentului semnat, toate serviciile conexe închirierii capacităților modulare de producere a energiei termice şi a apei de adaos, respectiv montajul, instalarea, proiectarea, obținerea avizelor și autorizațiilor necesare pentru punerea în funcțiune a instalațiilor, precum și supravegherea funcționării, mentenanța, instruirea personalului, urmează să fie realizate de către operatorul economic.

Capacităţile modulare vor avea o putere termică instalată cuprinsă între 30 Gcal/h și 60 Gcal/h, în funcție de diagrama de reglaj, în sezonul de iarnă şi 10 Gcal/h și 15 Gcal/h în sezonul de vară. Necesarul de apă de adaos (tratată) pentru completarea volumului pierdut în rețelele termice primare CMTEB va fi de 50 tone/h. Montarea acestora se va realiza pe amplasamentul din Strada Ion Sahighian nr.4 din sectorul 3 şi vor fi racordate la utilităţi (energie electrică, gaze naturale, apă rece – potabilă/brută – şi canalizare), precum şi la conductele care alcătuiesc rețeaua primară, aflate în exploatarea CMTEB.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *