Acasă » Petrol și Gaze » Explorare și producție » Total consideră posibilele achiziţii prea scumpe, după căderea preţului petrolului

Total consideră posibilele achiziţii prea scumpe, după căderea preţului petrolului

energynomics

Directorul financiar al Total SA, Patrick de La Chevardiere, susţine că potenţialele preluări sunt încă prea scumpe, chiar şi după prăbuşirea preţurilor petrolului.

„Toate ţintele noastre potenţiale propuse de bancheri nu au fost ajustate încă în ceea ce privește prețurile”, a declarat el într-un interviu pentru Bloomberg TV. „Sunt deocamdată companii scumpe. Prețurile acțiunilor lor nu au fost adaptate noului mediu creat de prețului petrolului.” El nu a oferit detalii cu privire la companiile ce ar putea fi preluate de Total SA, conform Bloomberg.

Achiziţia de către Royal Dutch Shell Plc pentru 70 miliarde dolari a BG Group Plc, mişcare ce va duce la crearea celui mai mare producător mondial de gaze naturale lichefiate ar putea declanșa un val de oferte de consolidare, au declarat analiştii, inclusiv Jean-Luc Romain de la CM-CIC Securities. Gerard Mestrallet, Chief Executive Officer al companiei de utilităţi franceze care şi-a schimbat numele în Engie din GDF Suez, a exprimat un punct de vedere similar.

Comentând pe marginea celei mai mari preluări din istoria Shell, La Chevardiere a spus că „prețul a fost destul de mare.” Acest comentariu suplimentează declaraţiile făcute la începutul acestei luni de la CEO-ul Total, Patrick Pouyanne, care a spus că firma franceză poate iniţia unele achiziţii.

„Este un pic prea devreme pentru mine”, a spus atunci Pouyanne. „Oportunitățile vor veni într-adevăr, dacă prețul petrolului rămâne scăzut pe o perioadă mai lungă. Apoi, veți vedea oportunități reale pentru companiile mari, cum ar fi Total.”

Petrolul şi-a revenit uşor de la un minim al ultimilor șase ani în luna martie, pe marginea speculațiilor privind o încetinire a exploatării care va reduce producția SUA, dar și privind campania militară a Arabiei Saudite în Yemen, care va perturba livrările Orientul Mijlociu. De asemenea, Iranul și marile puteri ale lumii sunt în discuții pentru a ajunge la un acord nuclear final la sfârșitul lunii iunie, fapt care ar putea duce la ridicarea sancțiunilor impuse exporturilor de petrol ale națiunii persane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *