Acasă » Electricitate » UTI: Contract de 12 mil. euro pentru extinderea și modernizarea transportului electrificat din Târgu Jiu

UTI: Contract de 12 mil. euro pentru extinderea și modernizarea transportului electrificat din Târgu Jiu

24 februarie 2022
Distribuţie
Bogdan Tudorache

UTI Construction and Facility Management, în calitate de lider al unei asocieri din care mai fac parte TIAB, Urban Profile Grele și Altimate, a semnat un contract cu Primăria Municipiului Târgu Jiu pentru extinderea și modernizarea sistemului de transport în comun (troleibuze) din acest oraș. Proiectul, a cărui valoare este de peste 12 milioane de euro, a fost adjudecat în urma unei licitații publice, iar finanțarea se va realiza din fonduri europene, prin programul POR, a anunțat compania.

Conform contractului, se vor realiza lucrări de reabilitare a întregului sistem de transport electric în comun: înlocuirea și extinderea rețelei electrice de contact pentru mijloacele de transport în trafic și în incintă (zeci de kilometri de cabluri electrice de tracțiune), instalarea de cabluri de alimentare în curent continuu, echiparea cu sisteme moderne a trei substații electrice de tracțiune. De asemenea, vor fi modernizate incintele societății care administrează transportul public local.

UTI Construction and Facility Management va executa instalațiile electrice, sanitare și termice.

Proiectul prevede și realizarea de lucrări de construcții civile și arhitecturale.

Pentru creșterea mobilității și atractivității transportului în comun, în cadrul proiectului vor fi modernizate stațiile de așteptare destinate călătorilor, iar compania Altimate va instala în troleibuze un sistem de taxare de tip e-Ticketing, pe bază de carduri contactless. Acesta este ușor de folosit de persoane de toate vârstele, este practic și permite companiei care administrează transportul public să reducă frauda.

Toate acțiunile prevăzute în contract au ca obiectiv principal reducerea emisiilor de carbon din Tg. Jiu și îmbunătățirea calității aerului pe care îl respiră locuitorii și a vieții acestora. Autoritățile locale urmăresc diminuarea numărului de autobuze și, implicit, a consumului de carburant, ceea ce va genera un consum energetic specific redus, precum și creșterea calității serviciilor destinate cetățenilor, a confortului și siguranței acestora, a mai anunțat compania.

Companiile UTI Construction and Facility Management și Altimate derulează în prezent un proiect similar în Mediaș, realizând lucrări de același tip pentru modernizarea transportului ecologic al acestui oraș.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *