Acasă » Petrol și Gaze » Uztel mai are de plătit aproape 10 milioane de euro creditorilor

Uztel mai are de plătit aproape 10 milioane de euro creditorilor

21 ianuarie 2014
Petrol și Gaze
Bogdan Tudorache

Creditorii producătorului de utilaj petrolier Uztel Ploieşti (simbol bursier UZT) au aprobat prelungirea cu un an a planului de reorganizare a companiei şi noul grafic de rambursare a datoriilor către creditori, potrivit unui raport transmis bursei de ad­mi­nis­tratorul judiciar, consorţiul format din Euro Insol şi Euro­insol Consulting, conform zf.ro.

Planul de reorganizare al Uztel a fost pus în aplicare înce­pând din ianuarie 2013. În acel moment, compania avea de plătit 58,3 milioane de lei către creditori (datorii vechi), conform tabelului cre­ditorilor. În primul an de reor­ga­nizare, compania a plătit 10,53 mil. lei către creditori (până la 9 octom­brie 2013), astfel că mai are de plătit 47,74 milioane de lei.

Cei mai mari creditori ai Uztel sunt ANAF, care mai are de recuperat 19,94 milioane de lei, şi ING Bank, care are de recuperat o creanţă de 11,2 milioane de lei. Creanţele chirografare tota­li­zează 14,4 milioane de lei.

Prelungirea perioadei de reor­ganizare fusese aprobată şi de acţionarii Uztel la finalul anului trecut.

În loc să iasă din reor­ga­nizare la finalul lui 2015, cum pre­vedea planul iniţial, Uztel va rămâne în regorganizare până la finalul lui 2016.

Con­sorţiul de ad­mi­nis­tratori judiciari condus de avo­catul Remus Borza încasează un onorariu de 3% din sumele înca­sa­te de Uztel pe perioada insol­venţei, conform zf.ro.

SURSA

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *