Începând cu 29 mai, Hidroserv are un nou administrator special, în persoana lui Valeriu Babău, care îl înlocuieşte pe Ion Adrian Moldoveanu la doar o lună de la numire. Ion Adrian Moldoveanu îl înlocuia la sfârşitul lunii aprilie pe Marian Corneliu Sandu, șeful Serviciului de urmărire a recepției lucrărilor de mentenanță la Hidroelectrica, revocat din funcție prin acordul părților.
Societatea Hidroserv este deținută în proporție de 100% de Hidroelectrica, şi este în insolvență din octombrie 2016.
Într-o declaraţie pentru energynomics.ro, directorul general al Hidroelectrica Ovidiu Agliceru şi-a reafirmat convingerea că Hidroserv are toate şansele să supravieţuiască şi să beneficieze de un plan de reorganizare performant. „Valeriu Băbău a lucrat 30 de ani în activitatea de exploatare şi reparaţii, iar în ultimele două luni a făcut o analiză completă a situaţiei Hidroserv. Prin urmare, beneficiază de experienţa profesională şi competenţa necesare pentru eficientizarea activităţii”, a mai spus Ovidiu Agliceru.
Directorul general al Hidroelectrica a precizat că Hidroserv va beneficia de sprijn din partea companiei mamă. „Am propus în bugetul înaintat acţionarilor un aport la capitalul Hidroserv în valoare de 20 de milioane de lei, în acest an, pentru finanţarea procesului de restructurare”.
Anul trecut, pierderile filialei de mentenanță a Hidroelectrica au crescut de 4 ori comparativ cu 2015, crescând de la 10,1 la 46 milioane lei. În primele 2 luni din 2017, Hidroserv a mai acumulat pierderi de 9,3 milioane lei. Cifra de afaceri a companiei a scăzut cu 31% în 2016, de la 170,6 la 117,9 milioane lei.
„Ca acţionar unic facem analizele şi luăm deciziile care se impun. În 2016, am avut contractat cu Hidroserv două milioane de ore de manoperă. Au prestat 1,1 milioane! Dacă Hidroserv ar fi prestat toate cele două milioane de ore de manoperă ar fi avut 4 milioane de lei profit, la finalul anului trecut, nu pierdere”, a explicat Ovidiu Agliceru pentru energynomics.ro.
Sa inteleg ca la fel ca in cazul neindeplinirii planului de retehnologizari si de centrale noi, tovarasu’ Agliceru da vina ca de obicei pe altii. Dar a cui era responsabilitatea ca planurile de investitii sa fie duse la bun sfirsit? E o treaba sa stai pe 5000 euro pe luna si sa nu faci ce trebuie. La privat, daca nu indeplinesti obiectivele anuale, ai zburat! Dar tovarasu’ Agliceru si compania de baieti muncesc mai mult degeaba sau am putea spune stau mai mult degeaba. Si mie mi-ar place sa stau degeaba pe 5000 de euro, chiar si pe mai putin, iar la sfirsitul anului sa dau vina pe Consiliul de Supraveghere, Hidroserv s.a. Treaba romaneasca…