Acasă » Interes general » Vânzările COS Târgovişte au scăzut la jumătate anul trecut, la 430,5 milioane lei

Vânzările COS Târgovişte au scăzut la jumătate anul trecut, la 430,5 milioane lei

19 februarie 2014
Interes general
Bogdan Tudorache

Combinatul de oţeluri speciale COS Târgovişte (COS), fostul Mechel Târgovişte, a înregistrat anul trecut vânzări de 430,5 milioane lei (97,7 milioane euro), jumătate faţă de nivelul din 2012, iar pierderile au coborât de 2,6 ori, la 39,1 milioane lei (8,9 milioane euro).

Compania a consemnat în 2012 vânzări de 959,1 milioane lei şi pierderi de 104 milioane lei.

Pierderile au fost cauzate în principal de activitatea operaţională, de unde combinatul a înregistrat pierderi de 35,4 milioane lei (8 milioane euro), de 2,3 ori sub rezultatul negativ din 2012, de 81,5 milioane lei.

Datoriile au urcat cu 14% anul trecut, la 614,1 milioane lei, de la 538 milioane lei la începutul exerciţiului financiar, potrivit rezultatelor financiare preliminare transmise, luni, de COS Târgovişte Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Mechel Târgovişte a făcut parte din grupul rus Mechel, care a anunţat în luna februarie a anului trecut că a vândut activele din România către firma Invest Nikarom, deţinută de Viktor Chumakov şi Svetlana Chumakova Svetlana, ambii cu cetăţenie rusă.

Tranzacţia, pentru suma simbolică de 230 de lei, a vizat transferul Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte.

COS Târgovişte a intrat în insolvenţă în luna februarie a anului trecut.

Mazur Investments din Cipru deţine 86,6% din capitalul COS Târgovişte. Un pachet de 8,92% aparţine SIF Oltenia, 0,42% este deţinut de persoane fizice, iar statul român, prin AAAS are 4,04% din acţiuni.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *