Acasă » Electricitate » Volker Raffel: Monitorizarea liniilor electrice aeriene cu drone a redus la jumătate timpii verificărilor

Volker Raffel: Monitorizarea liniilor electrice aeriene cu drone a redus la jumătate timpii verificărilor

27 ianuarie 2025
Electricitate
Bogdan Tudorache

Monitorizarea liniilor electrice aeriene cu drone ca parte a proiectului Spectrum Aero, lansat de Delgaz Grid anul trecut, ne-a arătat rolul crucial al tehnologiei în îmbunătățirea eficienței muncii pe teren. Utilizarea dronelor a redus semnificativ timpul necesar operațiunilor în comparație cu metodele tradiționale, care presupuneau deplasarea cu mașina sau pe jos în zone greu accesibile. În medie, recepția coridoarelor ecologice a fost cu 70% mai rapidă, inspecțiile de localizare a defecțiunilor au fost cu 60% mai eficiente, iar timpul necesar verificărilor periodice a fost redus la jumătate, susține Volker Raffel, CEO, E.On România.

”De exemplu, inspecția liniei Poiana Teiului – Bradu din județul Neamț, efectuată pentru identificarea tipului și localizarii unei defecțiuni, a durat doar 2,5 ore față de aproximativ 9 ore dacă echipa s-ar fi deplasat pe jos. Deci, vorbim despre o reducere evidentă a timpului de intervenție, accelerarea restabilirii energiei pentru clienți în caz de întrerupere și minimizarea disconfortului acestora. În plus, utilizarea dronelor sporește siguranța colegilor, întrucât aceștia nu mai sunt expuși riscurilor în zonele periculoase, greu accesibile sau în cele populate de animale sălbatice”, susține Raffel.

Testele derulate în cadrul acestui proiect în județul Neamț au fost finalizate cu succes. Următorii pași pentru acest an includ dotarea cu echipament suplimentar și formarea echipelor de piloți de drone, a mai afirmat directorul E.On România.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *