Compania Volt se gândește să integreze în viitor, în serviciile sale, și partea de reciclare a panourilor solare.
”Vom explora în viitor opțiunea reciclării panourilor fotovoltaice. Deocamdată nu, dar pe viitor clar ne dorim să integrăm și partea de reciclare”, a declarat Cristian Stan, Sales Consultant la Volt, la conferința „Digitalizare și eficiență energetică – Timișoara”, organizată de Energynomics.
Volt are proiecte ce însumează aproximativ 225 MWp în diverse faze de execuție. Compania are 35 de angajați. ”În contextul actual, un sistem fotovoltaic de tip prosumator, se amortizează într-o perioadă de 4-5 ani de la punerea în funcțiune”, a spus Stan.
De asemenea, fotovoltaicele asigură un grad de independență ridicat față de rețeaua națională de energie și por fi finanțate printr-o multitudine de fonduri nerambursabile disponibile în următoarea perioadă.
România are un ușor avans din perspectiva ponderii energiei din surse regenerabile față de media europeană, atingând în 2020 obiectivul de 24% din consumul de energie total provenit din surse regenerabile.
DESCARCĂ PREZENTAREA LUI CRISTIAN STAN
În ultimul an, această creștere accelerată a fost susținută de programele de finanțare anunțate de Uniunea Europeană, precum Planul Național de Redresare și Reziliență și în curând, Fondul de Modernizare.
Cele două programe vor ajuta la îndeplinirea obiectivului stabilit de guvernul român ca până in 2030 să atingem pragul de 30,7% din consumul de energie total provenit din surse regenerabile
Conferinţa „Digitalizare și eficiență energetică – Timișoara” a fost organizată de Energynomics cu sprijinul partenerilor BCR, Finder, Lapp România, REI Group, Volt.