Waldevar Energy are în construcție proiecte de generare a energiei fotovoltaice de 270 MW, iar capacitatea anuală de construire a unităților solare a companiei a ajuns la 800 MW, a declarat Cristian Dragomir, PMO / Bidding Manager WALDEVAR Energy, cu ocazia conferinței “2024: An definitoriu pentru sectorul regenerabilelor din România”.
„Trendul este ascendent și asta ne-a făcut să ne scalăm ca să putem construi 800 MW pe an. Cifrele sunt tot timpul în creștere. Ne uităm și la alte piețe”, a spus el.
Compania și-a crescut numărul de angajați la peste 600, din care 20% sunt expați. În acest an va da în folosință proiecte de 267 MW, urmând ca în 2025 să fie livrați alți 600 MW. Totodată, din martie anul trecut până în prezent, compania a finalizat proiectarea pentru instalații solare de 67 MW și o stație de înaltă tensiune și se uită cu interes pentru livrarea de soluții integrate în acest sector.
VERIFICĂ ȘI Cifrele din „Monitorul marilor proiecte fotovoltaice din România”
Având în vedere interesul investitorilor pentru proiecte fotovoltaice, se va ajunge la situația în care nu vor mai fi disponibile suficiente suprafețe de teren, astfel că se va putea lua în calcul posibilitatea instalațiilor flotante.
„La un moment dat, pământul va fi insuficient, așa că trebuie să ne gândim la panouri plutitoare. Poate ar fi un subiect bun asupra căruia să ne aplecăm”, a mai spus el.
Conferința “2024: An definitoriu pentru sectorul regenerabilelor din România” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri: ADC, Alive Capital, CRC Energy, Elektra Renewable Support, EnergoPower, Ensys, Extro, Horváth, ING Bank, LONGi Solar, Monsson Operation, Nofar Energy, OX2 România, Photomate, PNE Romania, Polytrade Global, REI Grup, Renomia, Sph3ra Management Solutions, Transelectrica, WALDEVAR Energy, Wiren Romania. Cu această ocazie, Energynomics a lansat primul său raport în baza inițiativei „Monitorul marilor proiecte fotovoltaice din România”.