În 2016, când au început primele discuții privind deschiderea unui biroul WTS Energy în România, actualul manager de țară al WTS Energy România, Mihaela Șarlea (Manta) și CEO-ul WTS Energy, Frederik Rengers, au identificat numeroase incertitudini cu privire la piața de petrol și gaze. După ani de activitate în zona Orientului Mijlociu, Mihaela Șarlea a valorificat oportunitatea de a deschide reprezentanța locală, a 20-a a companiei WTS Energy, la nivel mondial. Totul a început cu un plan de afaceri și a continuat cu obținerea tuturor licențelor și certificatelor necesare pentru respectarea pe deplin a cerințelor naționale legat de forța de muncă specializată din sectorul de petrol și gaze, dar și în ceea ce privește recrutarea de manageri în domeniul ingineriei. Noua reprezentanță a fost pe deplin operațională la începutul anului 2017 și a crescut la o echipă de 15 oameni, în 2019 – 7 la București, 8 la Ploiești. „O etapă importantă a fost atinsă și în 2018, când am deschis biroul WTS Energy de la Ploiești. Inginerii noștri de acolo susțin operațiunile Sniffers din întreaga lume în ceea ce privește pregătirea lucrărilor, măsurători în teren și raportare”, spune Mihaela Șarlea.
WTS Energy România s-a mutat de-acum într-un birou mai mare, amplasat pe bulevardul Dimitrie Pompeiu din București, un spațiu care permite echipei să răspundă mai bine nevoilor clienților și consultanților. Deschiderea oficială a noului birou WTS Energy România a avut loc pe 25 octombrie, când echipa a sărbătorit alături de clienți și parteneri succesul creșterii afacerii de 10 ori în doi ani.
„WTS Energy este principala companie internațională de recrutare specializată pe piața de O&G și pe cea a regenerabilelor care operează din România”, spune Mihaela Șarlea. „Suntem aici ca să ne ajutăm clienții cu soluții inovatoare de creștere a productivității la cel mai bun cost de oportunitate.”
Ideea de a deschide o reprezentanță WTS Energy în România a apărut de la un proiect din sectorul energiei regenerabile. Un client avea probleme în a găsi ingineri și electricieni potriviți pentru operațiunile sale din Marea Nordului. A cerut celor de la WTS Energy să afle unde ar putea găsi electricieni buni. „Cele mai bune rezultate le-am avut aici, în România”, își amintește Șarlea. „Prin intermediul nostru, peste 100 de electricieni români au lucrat în proiectele de la Marea Nordului. Împreună cu clienții noștri i-am instruit și perfecționat pentru a deveni ceea ce sunt acum – profesioniști competenți și calificați. Această reușită face ca acum să lucrăm pentru înființarea unui centru de instruire aici în București. Vom putea, astfel, să instruim și să perfecționăm noi membri ai echipei, să îi ajutăm să se familiarizeze cu proiectul, cu beneficiarul și cu tipul de lucrări. Centrul de instruire se va axa pe potențialul proiectelor onshore și offshore din România, în urma celei de-a 11-a runde de licitație pentru concesiunile de explorare, anunțate în 2019. Ne vom sprijini clienții cu tot ce au nevoie pentru a-și desfășura activitatea în România – de la consultanță pentru conformarea la normele și obligațiile de aici, la modificări legislative, forță de muncă, recrutare și head-hunting, inclusiv avizele și certificările necesare.”
„Pentru a avansa, ne dorim să investim mai mult pentru a dezvolta și livra un program de transfer de cunoștințe, pentru formare și gestionare a competențelor”, spune Nick Nooren, COO WTS Energy. „Vom pune la punct un program pentru consultanții noștri de pe întreg lanțul valoric al energiei, în sectorul de petrol și gaze, offshore și onshore, dar și în sectorul regenerabilelor. Până la urmă, este vorba despre oameni.”